10 Mayıs 2011 Salı

Erken Boşalmanın Çözümü

,
  • Soru:1 Erken boşalma ne demektir?
    • Geçici erken boşalma: Cinsel uyarının fazlalığı, uzun süre cinsel ilişkiden uzak kalınmış olmasının sonucunda yapılmış olan ilk cinsel birleşme, partnerin yeniliği sonucunda oluşan aşırı uyarı ve heyecan gibi sonuçlar…vb sebepler yüzünden geçici bir erken boşalma hayatının bir bölümünde her erkekte görülebilir. Bu anormal bir durum değildir.
    • Kalıcı erken boşalma (Erken boşalma denince anlaşılabilecek şeyler)
      • Kişinin penisinin kadının vajinasına girmezden önce boşalmasına denir.
      • Kişinin cinsel ilişkiye henüz başlamasına rağmen ilk 30 sn içerisinde boşalmasıdır.
      • Kişinin kendi isteğinden daha önce boşalmasına denir.
      • Genellikle erkeklerin eşlerinin tatmin olmasından önce boşalmasına denir. 
  • Soru:2 Erken boşalma sıklığı nedir?
    • Erken boşalmaya 25 yaşındaki genç erkeklerde daha sık rastlanırken, 40 yaşındaki erkeklerde daha az rastlanmaktadır. Örnek olarak 25 yaşındaki genç erkeklerde bu oran % 35-40 olarak belirtilmiştir. Ama bizce erken boşalma sorunu bu oranın çok çok üzerindedir.  Ancak toplumumuz bu gibi sorunları konuşmak veya da çözmek yerine gizlemeyi tercih ediyor.
  • Soru:3 Erken boşalmanın sebepleri nelerdir? 
  • Erken boşalmanın birçok sebebi vardır. Bunlar şunlardır. 
    •  Biyolojik sebepler: Normal bir erkek penis vajinaya girdikten sonra 2-3 dakika içerisinde boşalır.  Ama kadının biyolojik yapısı aynı değildir. Kadının ilişki sonucunda orgazma ulaşabilmesi için ilişki başladıktan sonra yaklaşık 10-12 dakikalık bir süreye ihtiyacı var. Bu yüzden normal şartlardaki bir insan büyük bir olasılıkla karısının tatmin olmasından önce boşalacaktır. Yani erken boşalma sorunuyla karşı karşıya kalacaktır.   Biyolojik sebeplere uzun süre cinsel ilişkiye girilmemesi ve bunun sonucunda cinsel gerilimin artmasını örnek verebiliriz. Bu durumdaki erkek çok kısa bir sürede boşalacak ve erken boşalma sorunuyla karşı karşıya kalacaktır.   Erkeğin kişilik özelliklerinin de erken boşalmaya yol açtığı görülmüştür. Bu sorun daha çok romantik tipli ve cinsel içgüdüleri zayıf olanlarda ve mantığıyla hareket edenlerde görülür.
    • Psikolojik sebepler: Genellikle bir erkek 13 yaşlarında kendi kendini tatmin etmeye başlar. Diyelim ki bu kişi 20-25 yaşına kadar aynı şeyi yapar ve mastürbasyona devam eder. Bu kişi kendisini hep boşalmaya şartlamıştır. İşte bu şekilde hareket eden kişi bilinç dışı olsa bile bir an önce boşalmak isteyecek ve erken boşalacaktır.
    • Çiftler arasındaki iletişim bozukluğu: Bunun birçok şekli vardır. Örnek olarak kadın ilişkiden yeterince zevk alamıyor ve cinsel ilişkide taraf olamıyorsa erkek karısının bu davranışına karşı bir an önce boşalmak ve bu durumdan kurtulmak isteyecektir. Yani bilinçli veya bilinçsiz olarak erken boşalacaktır. Bunun tam zıddı da olabilir. Kadın ön sevişme veya ilişki sırasında erkeği çok tahrik etmek ediyorsa, cinsel ilişkide erkek üstte kadın altta pozisyonuyla cinsel birleşmede bulunuluyorsa…vb sebepler iletişim eksikliğidir. Bu sebepler yüzündende erkek çok erken boşalmış olabilir.
    • Diğer sebepler: Bazı kadınlar yetiştirilirken cinsel ilişkinin pis bir şey olduğu ve günah olduğu şeklinde şartlandırılarak yetiştirilirler. Bu şekilde yetiştirilen kadınlarda, hastalık kapma korkusuyla, gebe kalma korkusuyla ve görülebilme korkusuyla cinsel ilişkiye giren kadınlarda, mahrem yerlerinin keşfedilmesinden rahatsız olan kadınlarda orgazm olma olasılığı düşer hatta bazen ortadan kalkar. Bu durumdaki kadınların eşleri tanımın içindeki eşin tatmininden önce boşalmak zorunda kalacağından –hiçbir biyolojik ve psikolojik bozuklukları olmamasına rağmen- erken boşalmış olacaktır. Diğer sebeplere birde eşler arasındaki geçimsizlik sonucu oluşan duygusal yakınlığın tamamen ortadan kalkmasını örnek verebiliriz. Şöyle ki devamlı itilip kakılan ve devamlı kocasından azar işiterek hatta zaman zaman dövülen bir kadının kocasıyla arasındaki sevgi bağı ve duygusallık azalır veya da tamamen ortadan kalkar. Bu yüzden, sosyal hayatında gerektiği gibi değer görmeyen böyle bir kadının sadece yatakta kocasını memnun eden yatakta her türlü iyi muameleler yaparak kocasını çıldırtan bir kadın olması düşünülemez. İşte kocasından kötü muamele gören kadınlarda büyük olasılıkla orgazm sorunu yaşayacak ve dolaylı olarak da kocasında erken boşalma sorunu olacaktır.
    • Bilgisizlik yüzünden: Aslında yukarıdaki sebeplerin büyük bir çoğunluğunda bilgisizliğin etkileri görülür. Bilgisizlik sebebiyle ortaya çıkan erken boşalmanın giderilebilmesi için belirli bilgilerin edinilmesi ve bu bilgilerin yaşam tarzı şekline dönüştürülebilmesi için belirli bir zaman içerisinde çiftler arasındaki iletişim bozukluklarının giderilmesi gerekir. Şunu da belirtelim ki cinsellikle ilgili bilgi sadece okumakla elde edilmiş olmaz. Bu bilgiler okunmadan yaşanmakla da edinilmiş olmaz. Bu bilgileri edinmenin tek yolu; okumak ve okuduğuna uygun bir yaşam tarzını çeşitli deneyimlerin sonucunda edinmekle olur. 
  • Soru:4 Erken boşalmanın çözümü olarak ne gibi yöntemler denenebilir?
  • Erken boşalma eşlerin biri veya her ikisini rahatsız eden bir sorun olduğunda tedavi edilmeleri gerekir.  Erken boşalmanın tedavi edilebilmesi için aşağıdaki yöntemlerin anlaşılması ve zaman içerisinde öğrenilerek bir yaşam tarzı haline dönüştürülmesi gerekir.
    • Baskı uygulaması ile boşalmayı geciktirmek: Cinsel ilişki esnasında erkek boşalacağı sırada penisini geri çekip de yaklaşık 5 saniye sıkarsa boşalması gecikir. Bunu belirli bir süre uyguladığında erkek boşalmayı kontrol edebilir.
    • Sıkıştırma ve dur başla tekniği ile geç boşalmayı öğrenmek
      • Sıkıştırma tekniği: Bu teknikte kadın erkeğin penisini boşalma yaklaşana kadar uyarır. Boşalma oluşacağı anda kadın erkeğin penisini ereksiyonun bir kısmı kayboluncaya kadar sıkar. Bu teknikte amaçlanan orgazm öncesi hissedilenleri ve geciktirmeyi erkeğe öğretmektir. Elle uyararak hareketsiz bir ilişki ile başlayan bu teknik daha sonra kaydırıcı bir krem kullanarak, kadının üste olduğu pozisyonda hareketsiz olarak, en sonunda da kadının üstte olduğu pozisyonda hareketli olarak yapılır.
      • Dur-başla tekniği: Bu teknikte kadın erkeğin penisini 3 kez ardı ardına boşalma olasıya kadar uyarır, ancak boşalma olmadan önce uyarıyı keser. Dördüncü denemede ise boşalmaya izin verilir. Haftada 3 kez erkek boşalmasını kontrol edinceye dek bu denemeler tekrar edilir. Boşalma kontrol edilebildiği zaman aynı denemeler kayganlaştırıcı bir kremle denenir. En sonunda da kadının üstte olduğu pozisyonda önce hareketsiz, daha sonra hareketli ve en sonunda da yan yana pozisyonda dur-başla tekniği uygulanır. En sonunda kişi erkek boşalacağı zamanı öğrenir ve boşalmasını 10-15 dakika uzatabilir.
    • Cinsel ilişkiyi boşalmak için değil, zevk almak için yapmak: Bu yöntemde işin mantığı bir an önce boşalmak değil, mümkün olduğu kadar uzun bir süre cinsel teması sürdürmektir. Bu yöntemi doğru kullanabilen kişi saatlerce cinsel ilişki sürdürmesine rağmen hiç boşalmaz. Bunun için öncelikle kişi kafasındaki boşalmaya dayalı cinsel birlikteliği değil de, çok uzun sürecek olan cinsel ilişkiyi tercih etmeli ve beynini buna göre programlamalıdır.  Bu yöntemle ilişkiye girildiğinde öncelikle kadının üstte olduğu veya da çiftlerin yan yana olduğu pozisyonlar tercih edilmelidir. Çünkü erken boşalma sorununun kadının altta olacağı misyoner pozisyonunda daha çok ortaya çıkacağı muhakkaktır.
    • Ön sevişmenin uzatılması ve buna dayalı olarak kadının orgazm süresininin kısaltılması: Bu yöntemle kadın pasif konumdan yarı aktif veya aktif konuma getirilir ve böylece erkeğin psikolojik gerilimi azalır. Aynı şekilde bunun kadının cinsel uyarıya ihtiyaç duyacağı sürenin 10-12 dakikadan 3-5 dakikaya düşüreceği için erkeğin biyolojik sebeple oluşan erken boşalmasına çözüm bulunmuş olacaktır.
    • Beyninizi kullanmak ve gerektiğinde boşalmayı ertelemek: Bazı kitaplarda erken boşalmayı önlemek için cinsel ilişki esnasında başka bir şey düşünülmesi veya da nefesin belirli bir süre tutulması önerilmiştir. Biz bu yöntemin tek başına başarılı olabileceğine inanmıyoruz. Bize göre bu yöntem diğer yöntemlerle beraber sadece kadın ile erkeğin aynı saniyelerde orgazma erebilmesini sağlamak amacıyla –bazı cinsel ilişkilerde- kullanılabilir. Örnek olarak iletişim bozukluğu olmayan çiftler birbirlerinin ne zaman orgazm olabileceklerini bilirler. Diyelim ki kadın orgazm pozisyonuna girdi ve onun hareketleri erkeği de gereğinden fazla tahrik etti. Bu durumda erkek eşinden yaklaşık olarak 10 veya 30 saniye erken  boşalacak ve ilişkiden beklenen alınamayacaktır. İşte bu duruma düşmemek için, bu yöntemlere başvurulabilir. Yoksa başlı başına bu yöntemi uygulamak kadının orgazmını sağlamayacağı gibi erkeğinde ilişkiden yeterince zevk almasını engelleyecektir.
    • Cinsel gerilimi azaltarak erken boşalmayı engellemek: Uzunca bir süre cinsel ilişkide bulunmayan erkekler, bu üzün sürenin sonucunda genellikle erken boşalırlar. Çünkü cinsel gerilimleri oldukça fazladır. Bu şahsın yaşına ve cinsel ilişkiden uzak kaldığı süreye göre değişir. Böyle bir durumda olan kişi cinsel ilişkiden önce mastürbasyon yapıp veya da cinsel ilişkiye girip cinsel gerilimini azaltabilir ve ondan sonra daha sağlıklı bir cinsel birleşmeye geçebilir. (Bu formül kişinin yaşına ve cinsel dürtüsünün çokluğuna ve azlığına göre değişir.)
    • Gerektiğinde ilaç ve prezervatif kullanmak:
      • Anti depresanlar: Antidepresan ilaçların hemen hemen hepsi boşalmayı geciktirebilir. Bunun için Anafranil ve Lustral gibi antidepresanlar kullanılabilir.
      • Lokal anestezikler: Lokal anestezik olarak jel,krem ve sprey şeklindeki ilaçlar kullanılabilir. Bu ilaçlar sinir uçlarındaki uyarımı geciktirerek boşalmayı geciktirirler.
      •  Prezervatif: Penis başındaki duyarlı bölgedeki sinir iletişimini azaltarak boşalmayı geciktirebilir. Jel ve prezervatif beraber kullanıldığında etki artar ve boşalma daha da geciktirilebilir. 
  • Soru:5 Yukarıdaki yöntemleri 2-3 ay bilinçli bir şekilde denemesine rağmen başarılı olamayan ve erken boşalmanın yüzünden tatmin olamayan eşlerin bunlar dışında yapabileceği hiç bir şey yok mudur? Sorun çözülmezse ne olur?
  • Bazen erken boşalmanın sebebi derinlerdeki bir ruhsal çatışma olabilir. Bu durumda sorunun çözümü için bir psikologa gidilmesi ve onun önerilerine uyulması gerebilir. Yada eşler arasındaki iletişim bozukluğu başka şekilde giderilememişse eşlerin beraber katıldığı seks terapileri, hipnoterapi gibi psikoterapi yöntemleriyle sorun giderilmeye çalışılır. Örnek olarak erken boşalan kişiye davranış terapisi yöntemiyle geç boşalma öğretilebilir. Böyle bir sorunu olanlar ve çözüm bulamayanlar mutlaka ve mutlaka bir psikologa gitmeli ve sorunlarını çözmelidir.  
  • Soru:6 Sorun çözülmezse ne olur?
  • Sorun çözülmediği takdirde, cinsel ilişkiye başlayan kadının sevişmesi de cinsel ilişkisi de başlamadan bitecek ve kadın cinsel ilişkiden nefret edecektir. Aynı kadının üzerinde cinsel ilişkinin pisliği ve günahlığı, cinsel ilişkinin suç olduğu …vb yanlış telkinlerde olumsuz etki yapmışsa kadının cinsel ilişkiden zevk alabilmesi nerdeyse imkansız hale gelir. Bu durumda kadının gerek ev içinde gerekse de ev dışındaki sosyal yaşantısında olumsuzluklar ortaya çıkar. İşin ilginç tarafı kadın bu bozuklukların cinsel sorunlarından kaynaklandığının bilincine bile varmaz.  Bilinçsiz bir şekilde kocasına olan saygısını kaybeder ve çocuklarına bağırır çağırır.     
  • ERKEN BOŞALMANIN KESİN VE DOĞAL ÇÖZÜMÜ BURADA

0 yorum to “Erken Boşalmanın Çözümü”

Yorum Gönder